11.1.2013

Voihan Vitalis

Onko mitään tuoksua, joka toisi lapsuuden paremmin mieleeni kuin Vitalis - voide? Tiedättehän tuon pastellisenvihreän voiteen, jota muksuna äiti lääppi kasvoille talvisin, ettei pakkanen pure? 

Sain blogin kautta Paula Suhosen / Ivana Helsingin suunnitteleman pikkuruisen Vitalis - purkin. Tää on niin söpö! Onneksi voide on sekä väriltään että tuoksultaan pysynyt samana :)


"... uudessa pakkausdesignissa oli ideana luoda rasia, joka ei päädy käytön jälkeen heti roskikseen, vaan jatkaisi elämäänsä haluttuna säilytysrasiana ja kauniina koriste-esineenä...
Purkin viehkous ... houkuttelisi jopa keräämään kokonaisen Vitalis-sarjan, niinkuin joskus lapsuudessani muistan ihmisten keränneen kahvipurkkeja ja peltisiä karamellirasioita. Tämän päivän kertakäyttökulttuuri tarvitsee kestäviä klassikkoesineitä, arjen luksustuotteita, joiden elinkaari on pidempi kuin hetken trendi tai nopea kulutus..."

- Paola Suhonen Vitalis - kukkakuosista

lainaus Vitalis.fi


Mulle Vitalis on aina ollut vain pakkasvoide enkä ole sitä koskaan ostanut - vaikka tuoksu ja nämä uudet pikkupurkit ovat kovasti houkutelleet. Olen ajatellut, että ei mulla ole pakkasvoiteelle käyttöä, joten en viitsi sitä ostaa nurkkiin turhaan pyörimään. Kuitenkin nettisivuihin tutustuttuani mulle selvisi, että tätähän voi käyttää vähän kuten Eight Hour Creamia tai Bepanthenia eli kaikkeen. Vitalis on kuulemma parhaimmillaan huulivoiteena, mutta sopii hyvin myös kynsinauhoille, karheille kantapäille (varmaankin myös sitten polviin ja kyynärpäihin) sekä auringonpolttamalle ja pakkasenpuremalle iholle. Sitä voi kuulemma käyttää myös ihottumien hoitoon. 

Tämä antoi ainakin mulle paljon enemmän "syitä" käyttää tätä deja vu - voidettani :) Nyt olen käyttänyt sitä kuiviin huuliin, mutta pitänee koittaa myös noille kynsinauhoille ja kuiviin kyynärpäihini. Purkki on löytänyt hyvän vakipaikan yöpöydältäni :)

translation //  this is a true miracle cream for everything from dry lips to sunburns. and the smell.. oh, takes me straight back to my childhood! <3

5 kommenttia:

 1. Mulla kulkee Vitalis-purkki laukussa mukana. Kotona vedän illalla kyllä mieluummin Bepanthenia huuliin, mutta Vitalista käytän myös kynsinauhoille töissä (jos en ole muistanut pakata laukkuun Lushin Lemony Flutteria).

  VastaaPoista
 2. pitäskin ostaa ja kokeilla

  VastaaPoista
 3. Tää on kyllä semmonen must juttu mikä kaapista löytyy. Käytän tätä juurikin kaikkeen mahdolliseen, kantapäihin, kyynärpäihin, huuliin, kynsinauhoille ja naamaankin välillä.

  VastaaPoista
 4. Ne isot purkit 50ml maksaa sen 3.70e niin paljon ää pienenpi maksaa?ja monta ml tässsä on?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti en tiedä tämän hintaa, koska olen saanut tuotteen blogin kautta. Mutta purkista löytyy 18ml :)

   Poista